donderdag 6 april 2017

Gemiddelde koolhydraatarme diëten




De richtlijnen voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) van calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen worden, aan de hand van de in 1992 gehouden Internationale Conferentie voor Voeding, samengesteld door de Nationale Raad voor de Voeding (België) en het Voedingscentrum (Nederland). Maximaal dertig procent van de hoeveelheid calorieën die je dagelijks binnenkrijgt, mag van vet afkomstig zijn (waarvan maximaal tien procent uit verzadigde vetten mag bestaan), vijftig tot vijfenvijftig procent van koolhydraten en tien tot vijftien procent van eiwitten.
Deze verstandige aanbevelingen vormen de basis van de voedingspiramide en de richtlijnen van de Nationale Raad voor de Voeding, het Voedingscentrum en de Hartstichting, waaronder drie specifieke aanbevelingen over koolhydraten en vet in voeding:

  • Varieer dagelijks met granen, het liefst volkorenproducten.
  • Varieer dagelijks met verschillende soorten groenten en fruit
  • Kies een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol en een gemiddelde totale hoeveelheid vet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten